Vliegen naar Edinburgh

De gemakkelijkste en snelste manier om naar Edinburgh te reizen is met het vliegtuig. Vanaf verschillende vliegvelden in Nederland, België en Duitsland vertrekken er dagelijks vluchten naar Edinburgh. Een vlucht zal afhankelijk van je vertrekplaats ongeveer een uur in beslag nemen. Je landt dan op Edinburgh Airport, het drukste vliegveld van Schotland. Het is een oud vliegveld dat al in 1915 werd geopend. In het begin werd het voornamelijk gebruikt als militair vliegveld, maar na de Tweede Wereldoorlog werden er ook burgervluchten op het vliegveld uitgevoerd. Tegenwoordig wordt het nog uitsluitend voor de burgervliegerij gebruikt. Jaarlijks maken ongeveer tien miljoen mensen gebruik van Edinburgh Airport.

Vind de goedkoopste tickets naar Edinburgh bij Transavia

Vluchtduur

Een vlucht vanuit Nederland naar het vliegveld van Edinburgh zal alles bij elkaar ongeveer een uur duren. Logischerwijs ben je vanuit Eindhoven Airport iets langer onderweg. Ditzelfde geldt voor de luchthavens in België en net over de grens in Duitsland

Bagage

Door de regelgeving van de verschillend maatschappijen is het soms lastig om te zien wat je nou wel en niet mee mag nemen aan boord. Wat de specifieke afmetingen van je koffer of tas mogen zijn en hoeveel stuks handbagage je nou eigenlijk mee aan boord mag nemen. Door de jaren heen hebben de verschillende maatschappijen meerdere malen hun bagageregels aangepast waardoor je oude koffers misschien niet meer voldoen. Voorkom boetes en controleer van te voren goed of je koffers nog de goede afmetingen hebben.

Transfers

Je kunt op een aantal manieren van het vliegveld naar de stad reizen. Zo vertrekt er elke twintig minuten een bus van Edinburgh Airport naar het historisch centrum van Edinburgh. De kosten hiervoor bedragen vijf pond per persoon. Voordeliger is om deze transfer vooraf via internet te reserveren. Je kunt dan ook in euro’s en via iDeal betalen. Een andere mogelijkheid is de taxi. Voor een bedrag dat ergens in de buurt van de twintig tot dertig pond ligt word je naar je hotel gebracht.

Met de taxi vanaf het vliegveld naar het centrum van Edinburgh

Wie snel en gemakkelijk vanaf de luchthaven van Edinburgh naar het centrum wil reizen kan dit doen met een taxi. Boek je deze taxi met Taxi2Airport dan kun je vooraf perfect zien wat deze rit je zal kosten en wat de verwachte duur is. Op deze manier kom je niet voor onverwachte verassingen staan, dit scheelt een hoop met onzekerheid. Als vooraf je taxi boekt met Taxi2Airport zal deze op het vliegveld van Edinburgh op je staan te wachten. Het is natuurlijk mogelijk om de rit kosteloos te annuleren mocht de reis toch niet doorgaan.

Trams

Sinds 2014 kun je met de tram van Edinburgh Airport naar het historisch centrum van de stad reizen. Deze tramrit zal ongeveer een half uur in beslag nemen. Het eindstation van deze tramlijn is York Place. Onderweg kun je ook uitstappen op Princess Street, St Andrew Square en Haymarket. Iedere tien minuten vertrekt er een tram voor en naar het vliegveld.

Edinburgh Airport

Het internationale vliegveld van Edinburgh is het grootste en drukste vliegveld van Schotland en staat in de top tien van het Verenigd Koninkrijk. Een voorloper van het huidige vliegveld, Turnhouse Aerodrome werd in 1916 geopend. Dit zou tot na de Tweede Wereldoorlog een militair vliegveld blijven. Na 1947 werden de eerste commerciële vluchten op het vliegveld uitgevoerd. Nadat het vliegveld helemaal in particuliere handen kwam werd de frequentie behoorlijk opgevoerd. Tegenwoordig maken jaarlijks meer dan negen miljoen mensen gebruik van het vliegveld. Edinburgh Airport is een mooi groot en modern vliegveld met behoorlijk wat winkels en eetgelegenheden.